top of page
SkyLabBG.jpg

Uitbreiding Slimme Steden Groningen

SkyLab heeft samengewerkt met Guard Litec en de Gemeenten Groningen om gateways te plaatsen in Hoogezand, Sappemeer en Muntendam. De recente plaatsing van gateways werd in opdracht van Guard Litec en de gemeente Groningen gedaan om de LoRaWAN®-dekking in het gebied verder te vergroten.

Met de recente uitbreidingen van de openbare IoT-netwerken heeft Groningen nu een vergroot bereik. De geplaatste gateways zijn verbonden met (onder andere netwerken) The Things Network en industrieën. The Things Network is het grootste en snelstgroeiende gratis IoT-netwerk. Nu de dekking en daarmee de infrastructuur voor slimme stadsapplicaties in Groningen is gelegd, is er een nieuw pad geopend voor innovatie en het slim maken van de stad. Dit wereldwijde IoT-netwerk, waaraan nu een groot deel van Groningen is gekoppeld, kan gratis worden gebruikt door iedereen voor een breed scala aan sensoren, bijvoorbeeld voor eenvoudige monitoring en bewaking van objecten, mensen en de leefomgeving.

Niet alleen is het bijna zekere potentieel van nieuwe technologieën verbonden met LoRaWAN iets om naar uit te kijken, maar de al bestaande toepassingen kunnen al veel voordelen opleveren voor steden. Een van deze gebruikscases is Guard-Litec, dat verlichtingsproblemen in steden aanpakt door defecte lichtmasten op afstand te detecteren. Guard-Litec stuurt dagelijkse updates van defecte masten naar de gemeente, evenals een mogelijke oorzaak van het defect. Een andere gebruikscase die wij van Skylab al hebben geïmplementeerd in Nederland is sensoren voor het openen/sluiten van bruggen. Dit geeft niet alleen inzicht in hoe vaak een brug wordt gebruikt voor onderhoud, maar heeft ook maatschappelijk nut.

De live sensorgegevens worden via The Things Network naar onze eigen en openbare dashboards gestuurd, waar we in één oogopslag kunnen zien of een brug open of gesloten is. Deze gegevens worden ook gedeeld met navigatie-apps, maar ook met hulpdiensten, zodat ze naar hun noodsituatie kunnen gaan zonder zich zorgen te hoeven maken of een brug open of gesloten is.

Uitbreiding van The Things Network in Muntendam We kijken uit naar de innovatie en implementatie van nieuwe oplossingen met de toegevoegde connectiviteit in het Groningen-gebied. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie! #Groningen #SmartCities #TheThingsNetwork #Guardlitec #Hoogezand #Sappemeer #Muntendam #LoRa #LoRaWAN #SkyLabIoT #Milesight #IoT #SmartCity #LPWAN

LoRaWAN Gateway in Groningen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page