top of page
SkyLabBG.jpg

SkyLab werkt samen met de provincie Noord-Holland en WAAG aan het project 'Hollandse Luchten

SkyLab is door de provincie Noord-Holland en het project WAAG "Hollandse Luchten" ingeschakeld om de gemeenten Zaandam, Velsen-Zuid en Beverwijk te voorzien van het gratis toegankelijke sensor netwerk "The Things Network", waardoor de gemeenten deel uitmaken van de zogenaamde Smart Cities.

Gateway Hollandse Luchten

Dit is bereikt door speciale ontvangers te plaatsen op verschillende hoge gebouwen binnen de gemeenten. De sensoren werken via het LoRaWAN-telecommunicatienetwerk, wat staat voor Long Range-Wide Area Network met laag stroomverbruik, zodat ze zelfstandig kunnen werken voor vele jaren.


Gateway on Roof for hollandse luchten

Het project "Hollandse Luchten" streeft ernaar het grootst mogelijke sensor meetnetwerk op te zetten, samen met burgers in Noord-Holland, voor het meten van luchtkwaliteit. Het belang van een gezonde leefomgeving en het bewustzijn dat luchtkwaliteit een belangrijke rol speelt, wordt steeds actueler. In samenwerking met onder andere de provincie Noord-Holland, gemeenten en het RIVM wordt onderzocht hoe open netwerken en betaalbare meetapparatuur burgers een beter begrip kunnen geven van luchtkwaliteit en andere kwesties in gebieden waar de levenskwaliteit onder druk staat.

gateway on pole for hollandse Luchten

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page