top of page
SkyLabBG.jpg

SkyLab IoT Automatiseert koeling bruggen met LoRaWAN

SkyLab B.V. heeft een nieuwe serie bruggen geautomatiseerd met behulp van meervoudige IoT LoRaWAN sensors en sturing. Dit heeft als doel de brugdekken automatisch te koelen bij hoge temperaturen en/of uitzetting en illustreert perfect hoe Internet of Things (IoT) technologie kan bijdragen aan het monitoren, beheer en onderhoud van cruciale infrastructuur.


Bij verhoogde temperaturen kan het brugdek uitzetten, wat kan leiden tot verkeersopstoppingen en zelfs structurele schade. SkyLab heeft dit probleem aangepakt door het koelsysteem te automatiseren dat reageert op real-time data die wordt verzameld door sensoren in en rond het wegdek. De sensoren, aangedreven door de IoT LoRaWAN-technologie, monitoren voortdurend meervoudig en gevalideerd de temperatuur en uitzetting van het brugdek en activeren en deactiveren indien nodig het koelsysteem.


Tevens wordt de brugstatus open/dicht gemonitord en hiermee de pompen tijdelijk uitgeschakeld bij een brugopening. Dit voorkomt extra waterdruk en dat passanten of passerende scheepvaart nat (gekoeld) worden. Alle brugdata en omgevingsdata is live en historisch inzichtelijk in het SkyLab Klanten IoT Dashboard en kunnen waar nodig parameters worden aangepast.


Dankzij de LoRaWAN (Long Range Wide Area Network) technologie, bekend om zijn energie-efficiëntie en lange-afstandscommunicatie mogelijkheden, kunnen de sensoren op de brug betrouwbaar en redundant functioneren zonder regelmatige batterijvervanging of dure of kwetsbare bedrade verbindingen. De IoT LoRaWAN-oplossingen zorgen ervoor dat deze systemen onafhankelijk kunnen werken, wat resulteert in minder onderhoud en langere operationele levensduur.


De implementatie van dit systeem draagt niet alleen bij aan het voorkomen van mogelijke schade aan de brug en onnodige verkeersopstoppingen, maar draagt ook bij aan de veiligheid van weggebruikers. Bovendien levert deze aanpak ook belangrijke milieubijdragen door het verminderen van CO2-uitstoot welke normaal gepaard gaat met (rijdend) werkmateriaal, veel arbeid, koel, reparatie- en onderhoudswerkzaamheden.


De oplossing van SkyLab om bruggen te automatiseren met het SkyNet IoTLoRa Multi-Netwerk technologie laat zien hoe digitale transformatie de manier waarop we onze infrastructuur beheren en onderhouden kan veranderen. Dit project onderstreept het nut om technologie te gebruiken voor het oplossen van complexe, real-world problemen op een efficiënte en duurzame manier. Dit project is uitgevoerd in opdracht en initiatief van Combinatie MGZ vof, en is koel-, pomp- en leidingwerk is verzorgd door Griekspoor.
Leimuiderbrug Koeling systeem

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page