top of page
SkyLabBG.jpg

Rotterdam CENT-R slimme stad voor iedereen

Bijgewerkt op: 21 dec. 2023

De CENT-R is een uitvinding van Rotterdam en staat voor Connective Energie Network Tool-Rotterdam. Het ontstond na samenwerking tussen de stad Rotterdam en verlichtingsexpert Lightwell. Hoewel functionaliteit in straatverlichting niet nieuw is, gebruikt de CENT-R een andere benadering om problemen in bestaande "slimme verlichting" op te lossen. Het modulaire ontwerp van CENT-R is ontwikkeld met compatibiliteit voor diverse steden en toepassingen. Gebruikers kunnen modules kiezen, variërend van elektrische voertuigoplaadpunten en AED's tot gateways voor netwerken zoals LoRaWAN™. LoRaWAN™ is een relatief nieuwe technologie die gebruikmaakt van energiezuinige communicatie over lange afstanden om efficiëntie en reikwijdte in gegevenscommunicatie te vergroten. Met LoRaWAN™-modules op de CENT-R wordt de dekking in buitenwijken vereenvoudigd. Zelfs één gateway op een ideale locatie kan een gebied van +/- 75 km2 bestrijken. Skylab maakt gebruik van The Things Network, het grootste en snelstgroeiende LoRaWAN™-netwerk ter wereld.

TTN Mapper Gateway data en bereik

Door gateways te verbinden, worden de gegevens van sensoren veilig teruggestuurd naar dashboards. The Things Network is gratis, open voor gebruik en versleutelt data om privacy te waarborgen. Samen met infrastructuur en hostingprovider Intermax breidt Skylab het LoRaWAN-Netwerk in Rotterdam uit. Dit draagt bij aan het verzamelen van relevante gegevens, aangezien het netwerk open en gratis is voor gebruik. Tientallen gateways zijn al geïnstalleerd op strategische locaties in de regio.

LoRaWAN Gateway op KPN toren

Naast het potentieel van nieuwe technologieën, bieden bestaande toepassingen al aanzienlijke voordelen voor steden. De CENT-R, samen met Tizin en Guard-Litec, pakt verlichtingsproblemen aan door op afstand defecte lichtmasten te detecteren. Skylab heeft al brugsensoren geïmplementeerd in Nederland, waardoor inzicht ontstaat in het gebruik van bruggen voor onderhoud en maatschappelijk nut. Het LoRaWAN™-netwerk heeft talloze toepassingen voor bedrijven en industrieën, waardoor het volgen van activa en het verkrijgen van inzichten in routes mogelijk is. Het brengen van een LoRaWAN™-gateway naar meer gebieden en het vergroten van de dekking heeft veel voordelen voor sociale en economische doeleinden. De integratie van LoRaWAN™-gateways in de CENT-R en elders stimuleert innovatie en biedt meer inzichten. Voor samenwerking en informatie over gebruiksscenario's, neem contact met ons op. #CENTR #Rotterdam #LoRaWAN #TheThingsNetwork #Skylab #Intermax #Tizin #GuardLitec #SmartCities #LPWAN #SmartCity #TTN010 #IoT #InternetOfThings

LoRaWAN Gateway op lantarenpaal in Rotterdam

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page