top of page
SkyLabBG.jpg

IoT op Zee

SkyLab en Sima Charters zijn gestart met het testen van LoRaWAN (Long Range Low Power) mogelijkheden en dekking op de Noordzee.

SkyLab heeft het openbare Internet of Things (IoT)-netwerk uitgebreid met meerdere strategisch geplaatste kuststations, waaronder in de haven van Rotterdam. Alle stations zijn verbonden met het open en beveiligde "The Things Network and Industries". Om de huidige netwerkmogelijkheden op zee te testen, ondersteunt Sima Charters het project met een van hun tenders, de "SC Emerald". Samen hebben we de "SC Emerald" uitgerust met de door SkyLab ontworpen Solar One Tracker. Dit is een op zonne-energie werkende zelfvoorzienende tracker met precisie GPS/GNSS-mogelijkheden. Met behulp van meerdere navigatiesatellieten zoals Galileo van Europa, NAVSTAR (GPS) van de VS, GLONASS van Rusland en BeiDou van China kan de Solar One Tracker nog nauwkeuriger en betrouwbaarder tracken. De Solar One Tracker is gehuld in een militaire spec-behuizing en heeft de NATO (Noord-Atlantische Verdragsorganisatie) STANAG 4280 en DEF-STAN 81-41 certificering ontvangen. Op speciaal verzoek kan een ATEX - IECEx-versie worden geleverd. De Solar One Tracker zendt elke minuut uit en levert de resultaten van het in kaart brengen aan www.ttnmapper.org, waar u de dekking van de Noordzee kunt zien. De Solar One Tracker heeft al het LoRaWAN-station in Felixstowe, Verenigd Koninkrijk, bereikt op 168 km van Ankerplaats 4 ten oosten van de Nederlandse kust.

TTN mapper data point

Een gratis en veilig IoT-netwerk op de Noordzee kan leiden tot grote innovaties, zoals IoT-toepassingen en Proof of Concepts voor de offshore, windmolenparken, schepen en vracht, om apparatuur, boeien, maritieme stootkussens, activa, milieu, klimaat te volgen en te monitoren, en realtime gegevens en informatie te leveren op alle niveaus van de publieke en private sector over klimaattrends en variabiliteit. Daarom is ons doel bij Skylab om de hele Noordzee tussen Nederland, België en het VK te bestrijken. Om dit doel te bereiken, zoekt SkyLab innovatieve offshore (windmolenpark) partners om samen te werken en het openbare IoT-netwerk op de Noordzee uit te breiden.

Offshore platform

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page