Met de recente uitbreidingen van het openbare IoT (Internet of Things)-netwerk heeft Groningen nu ook dekking, waarmee het bijdraagt aan het TTN-project. De geplaatste gateways zijn verbonden met The Things Network en industrieën, het grootste en snelstgroeiende IoT-netwerk.
Nu de infrastructuur voor slimme stadsapplicaties in Groningen is gelegd, opent zich een nieuw pad voor innovatie en stadsverbetering. Dit wereldwijde IoT-netwerk, waarmee Groningen nu is verbonden, kan door iedereen gratis worden gebruikt voor een breed scala aan sensoren, bijvoorbeeld voor eenvoudige monitoring en bewaking van objecten, mensen en de leefomgeving.
Het IoT-netwerk werkt op basis van LoRaWAN®, wat staat voor communicatie over lange afstanden met een laag zendvermogen en zeer laag energieverbruik. Hierdoor blijven de kleine sensoren in het IoT-netwerk jarenlang actief. De sensoren werken op kleine batterijen en kunnen overal worden gebruikt, waarbij ze hun gegevens tientallen kilometers over de lucht naar het TTN-netwerk sturen.
Alle gegevens gegenereerd door de sensoren worden versleuteld en veilig naar een centrale locatie gestuurd. Het IoT-netwerk kan eenvoudig en veilig worden ingezet zonder netwerkkosten en kabels, door gemeenten, overheidsinstanties, bedrijven en particulieren. Het netwerk kan bijdragen aan het beveiligen en bewaken van objecten en eigendommen, het monitoren van waterkwaliteit, leefomgeving en luchtkwaliteit, de capaciteit van afvalcontainers, bezettingsgraad van bruggen en parkeerplaatsen, of het volgen van werkmaterialen binnen of buiten gebouwen.
Naast het veelbelovende potentieel van nieuwe technologieën bieden bestaande toepassingen al aanzienlijke voordelen voor steden. Zo kan LoRaWAN™-dekking bijvoorbeeld een oplossing bieden voor verlichtingsproblemen in steden door op afstand defecte lichtmasten te detecteren, zoals gedaan door Tizin en Guard-Litec. Guard-Litec stuurt dagelijkse updates van defecte palen naar de gemeente, samen met een mogelijke oorzaak van het defect. Een andere gebruikscase die Skylab al heeft geïmplementeerd in Nederland, zijn sensoren voor het openen/sluiten van bruggen.
Dit geeft niet alleen inzicht in hoe vaak een brug wordt gebruikt voor onderhoud, maar heeft ook maatschappelijk nut. De live sensorgegevens worden via The Things Network naar ons eigen dashboard gestuurd, waar we in één oogopslag kunnen zien of een brug open of gesloten is. Deze gegevens worden ook gedeeld met navigatie-apps en hulpdiensten, zodat ze naar hun noodsituatie kunnen gaan zonder zich zorgen te hoeven maken over de status van een brug.
De uitbreiding van het IoT-netwerk in Groningen biedt talloze mogelijkheden voor bedrijven, industrieën en nabijgelegen havens. Met het LoRaWAN™-netwerk in combinatie met de juiste sensoren kunnen zij hun activa volgen en inzicht krijgen in de route die hun activa nemen. Dit kan worden gebruikt om de efficiëntie te verbeteren of problemen vroegtijdig op te sporen voordat ze erger worden. Het brengen van een LoRaWAN™-gateway naar meer gebieden en het vergroten van de dekking heeft dus veel voordelen voor sociale en economische doeleinden.
Met al deze geweldige projecten en de recente plaatsing van nog een gateway in Groningen, Nederland, heeft SkyLab zijn toewijding aan de bouw van private en TTN-netwerken in Nederland verder bewezen. Met de aankomende plaatsing van gateways op de Noordzee zal Skylab zijn positie als een van de grootste netwerkbouwers in Nederland verder versterken.
#IoT #SmartCity #SmartCities #Smartlighting #SmartLights #Groningen #TheThingsNetwork #LoRaWAN #GuardLitec #Hoogezand #Zuidbroek
Comentários