top of page
SkyLabBG.jpg

TU/e Breidt LoRaWAN Connectiviteit Uit

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft een aanzienlijke uitbreiding en updates doorgevoerd in haar LoRaWAN / Internet of Things (IoT) netwerk(en) op en rond de campus. Met deze updates functioneren alle toegangspunten nu als een neutrale host, geschikt voor diverse LoRa-netwerken en projecten. Deze ontwikkeling werd mogelijk gemaakt door de inzet van SkyLab B.V. en SkyNet IoT.

In tegenstelling tot traditionele individuele LoRaWAN netwerkaanbieders, biedt SkyNet IoT een innovatieve neutrale hosting oplossing die het mogelijk maakt om gelijktijdig meerdere private, commerciële en publieke netwerken te hosten. Deze aanpak stelt de TU/e en anderen in staat om flexibel in te spelen op marktontwikkelingen en tegelijkertijd gebruik te maken van verschillende bestaande LoRaWAN netwerken en de mogelijkheden.

De implementatie van deze oplossing zorgt ervoor dat de gateway’s multifunctioneel zijn, wat gebruikers de vrijheid geeft om tussen verschillende netwerken te kiezen gelijkertijd met minimale impact op de leefomgeving.

Tevens biedt het SkyNet IoT netwerk de mogelijkheid tot roaming over de onderling verbonden LoRaWAN netwerken, wat resulteert in een maximale wereldwijde connectiviteit. Met meer dan een miljoen verbonden gateways van verschillende LoRaWAN-aanbieders, positioneert het SkyNet IoT netwerk zich als de grootste LoRaWAN multi-netwerk hosting provider.

Deze uitbreiding van de TU/e is een belangrijke stap in de ondersteuning van IoT-innovatie en -ontwikkeling, projecten voor de studenten op de campus als mede hierbuiten.

De opkomst van het Internet of Things (IoT) heeft een digitale revolutie ontketend in vrijwel elk aspect van het hedendaagse leven, waaronder de ontwikkeling van slimme steden, industrieën, havens, spoorwegen, schepen, zeeën en universiteitscampussen. Binnen de LPWAN (Low-Power Wide-Area Network) technologieën neemt LoRaWAN een centrale positie in als een veelbelovende kandidaat om te voldoen aan de groeiende behoefte aan IoT-oplossingen en -connectiviteit.

De implementatie van LoRaWAN-technologie biedt universiteiten de mogelijkheid om zich aan te passen aan zowel de huidige als de toekomstige marktbehoeften, inclusief de vraag naar experts en ontwikkelaars van innovatieve oplossingen. LoRaWAN-technologie maakt het mogelijk voor eenvoudige sensoren om verbinding te maken met het internet, een essentieel onderdeel van IoT. Deze connectiviteit is bijzonder efficiënt, aangezien het apparaten in staat stelt om over lange afstanden te communiceren met een minimale energiebehoefte en duurzame inzetbaarheid.
 #TUe #LoRaWAN #LPWAN #IoT #SmartUniversity #LoRa #SkyNetIoT #TheThingsNetwork #Helium #ThingsIX #NetMore #SkyNet #TEKTELIC

Tu/e tektelic gateway by Skynet and skylab

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page