top of page
SkyLabBG.jpg

SC SEA LORD zet nieuwe ICT en IoT standaard in Maritieme Industrie

Bijgewerkt op: 5 feb.
SC Sea lord schip

De zeesleper en serviceschip SC SEA LORD, de nieuwste aanwinst van Sima Shipsales, is inmiddels toegetreden tot de vloot van Sima Charters, waarmee de dienstverleningen van Sima Charters verder verbreed worden.

De SEA LORD werd in 2023 stevig onderhanden genomen (REFIT) bij Damen Maaskant in Stellendam. Gedurende de werf periode is gekozen voor de nieuwste technologieën op het gebied van Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) en Internet of Things (IoT) van SkyLab. Dit omvat onder andere het nieuwste Maritime Internet Starlink van SpaceX, inclusief een Global 5G NSA&SA/4G LTE backup systeem, wat het schip voorziet van snel en betrouwbaar internet.


Starlink dish op SC Sea Lord schip

Het scheepsnetwerk bied een uitgebreid WiFi netwerk, IPTV streaming diensten, VOIP Telefonie, Push to talk netwerk en een geavanceerd 360° artificiële intelligent CCTV-systeem.

Met deze technologieën plaatst de SC SEA LORD zich in de voorhoede van moderne zeeslepers en service schepen in haar klasse.


SC Sea Lord CCTV

Dankzij de expertise van SkyLab geniet de bemanning van de SC SEA LORD van de meest geavanceerde communicatiemogelijkheden, wat leidt tot efficiëntere operaties en verbeterde communicatie tijdens missies. Het state-of-the-art IoT-netwerk aan boord optimaliseert monitoring en beheer van scheepsoperaties, wat resulteert in een verhoogde operationele efficiëntie en veiligheid. Deze technologische vooruitgang biedt aanzienlijke voordelen voor zowel de bemanning, de walorganisatie als opdrachtgevers, met als hoogtepunt de mogelijkheid om wereldwijd live sleep of bergingsoperaties te volgen. Dit zorgt voor ongekende transparantie en een unieke samenwerking en mogelijkheden.


SC Sea Lord Tug

De SC SEA LORD biedt tevens het SkyNet Internet of Things LoRaWAN netwerk aan boord en haar ruime omgeving wat real-time monitoring van draadloze sensoren mogelijk maakt. Deze sensoren leveren vitale gegevens zoals waterdetectie, tankinhoud, hellingshoeken, versnellingen, trillingen, krachten op kabels, temperatuur, luchtvochtigheid, en gasniveaus. Deze data is cruciaal voor het monitoren van de veiligheid en efficiëntie tijdens maritieme operaties.

Skynet IoT Dashboard

De SC SEA LORD en andere schepen van Sima Charters symboliseren de toekomst van maritieme technologie, met een focus op veiligheid, efficiëntie en geavanceerde communicatie.

SkyLab biedt hierbij een allesomvattende 'one-stop-shopping' ervaring voor haar ICT en IoT diensten. Dit betekent dat SkyLab alle aspecten - van het ontwerp en de aanleg tot aan de levering van producten en diensten - zelf beheert. Bovendien verzorgt SkyLab ook de ondersteuning en het beheer van deze diensten. Deze geïntegreerde aanpak zorgt voor directe communicatiekanalen en garandeert een optimale kwaliteit en expertise, doordat alle diensten onder één dak worden aangeboden en uitgevoerd.

Geschiedenis van de SC SEA LORD


De SC SEA LORD (IMO 8325119) is oorspronkelijk gebouwd als sleepboot door Scheepswerf Bijlholt B.V., Foxhol, en in 1994 afgeleverd door R. Dunston (Hessle) Ltd, Hessle/Scheepswerf Damen B.V. in Gorinchem als de ANNELIES onder de vlag van Gabon. Na verschillende eigenaren en namen, waaronder een periode als SL ANNELIES, werd ze in 2020 verkocht aan Salleron LP, St. Vincent and the Grenadines, en beheerd door Prime Agency Ltd., Odessa, die haar omdoopte tot SEA LORD. In 2023 werd Sima Shipsales de nieuwe eigenaar, die het schip renoveerde en omdoopte tot SC SEA LORD. De rijke geschiedenis van het schip draagt bij aan zijn huidige toonaangevende rol in de Maritieme Industrie.


Voor meer informatie over onze oplossingen en diensten kunt u contact met ons opnemen. #IoTatSea #SpaceX #Starlink #SmartVessel #SimaCharters #LoRaWAN #LoRa #SkyNetIoT #SkyNet #SkyLab #SkyLabIoT #SmartSeas #SimaShipsales

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page