top of page
SkyLabBG.jpg

LoRaWAN™ Sea To Land Record

Op 09-05-2022 werd een nieuw LoRaWAN™ zee-naar-land wereldrecord gevestigd. De poging werd ondernomen door SkyLabs Solar Sea Mapper samen met Sima Charters op het vaartuig: SC Amethyst. De SC Amethyst bevond zich in de buurt van Esbjerg, Denemarken, en de gateways waren geplaatst in de stad Great Yarmouth, het Verenigd Koninkrijk, over een afstand van ~513 km. Er waren 4 gateways die de pakketten ontvingen, geplaatst op:

NCC - Gt Yarmouth Chartered Academy: middelbaar onderwijs

NCC - GYBC Town Hall 1 en 2: het stadhuis van Gt Yarmouth

NCC - Gorleston Fire Station: de brandweerkazerne van Gorleston

LoRaWAN™ is een communicatieprotocol voor wijdverspreide netwerken, ontworpen om Internet of Things-apparaten in staat te stellen te communiceren met internettoepassingen via draadloze verbindingen over lange afstanden, ideaal voor offshore oplossingen.

Er zijn veel pogingen geweest om lange afstands records te verbreken met het LoRaWAN-protocol, maar we geloven dat dit de grootste grond-naar-zee afstand is die ooit is bereikt.

Sima Charters en SkyLab hebben gezamenlijk hun eerste Smart Tender-vaartuigen gecreëerd. Ze hebben ook LoRaWAN™-gateways geïnstalleerd op enkele tenders. Deze tenders brengen de LoRaWAN™ zeedekking in kaart. Deze uitgebreide dekking is ook gedemonstreerd door dit record. Sima Charters gebruikt hun gateways om operationele activiteiten te monitoren, zoals brandstofverbruik door een sensor te gebruiken om voortdurend het brandstofniveau te meten, motorbewaking met behulp van trillingssensoren en meting van temperatuur, vochtigheid en luchtkwaliteit. Sima Charters plant ook om deze technologie te gebruiken om de veiligheid van hun bemanning, passagiers en offshore werknemers te verhogen door LoRaWAN™ geactiveerde nood-Locatiebakens van SkyLab te gebruiken.

Met andere woorden, SkyLab is recentelijk druk bezig geweest met de realisatie van LoRaWAN-netwerken en sensoren op offshore-oplossingen zoals tenders, schepen, vaartuigen, platforms en wind turbines. Met prestaties als deze wordt onze visie verder bevestigd. We geloven dat LoRaWAN de toekomst is van offshore technologie, dus het zien van hoever we al zijn gekomen, brengt vreugde bij ons en de LoRaWAN™-gemeenschap. Er is echter nog werk te verzetten, dus als je geïnteresseerd bent of denkt dat we samen kunnen werken aan het verder uitbreiden van de LoRaWAN-offshore markt, neem dan contact met ons op.

Sima charters world record

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page