top of page
SkyLabBG.jpg

IoT Botlek (Haven van) Rotterdam

Bijgewerkt op: 28 dec. 2023

SkyLab heeft de LoRaWAN Internet of Things-netwerken uitgebreid in het Botlek Rotterdam-gebied en de Haven van Rotterdam. Deze gateway is geplaatst in samenwerking met Boasso Global op hun 70 meter hoge windturbine. Deze nieuwe gateway kan sensorinformatie ontvangen in een straal van +/- 10 km (300 km2). Met deze toegevoegde gateway wordt de netwerkdekking en redundantie opnieuw vergroot voor de Haven van Rotterdam en de gemeente Rotterdam. Ontvangen sensorgegevens worden veilig overgedragen naar het internet, waar gebruikers deze kunnen ophalen en visualiseren.

LoRaWAN staat voor Long Range Low Power-communicatie, waardoor kleine sensoren zelfstandig kunnen werken gedurende jaren op een batterij of onbeperkt op zonne-energie. Duurzame technologie kan worden gebruikt voor de industriële sector, de leefomgeving en klimaatmonitoring. De gateway beschikt over een nieuwe unieke multi-netwerk packet forwarder om gelijktijdig meerdere LoRa-netwerken (openbaar, commercieel en/of privé) te ondersteunen, waardoor de totale eigendomskosten worden verminderd en de bruikbaarheid wordt vergroot. Dit geeft mensen en bedrijven de vrijheid om te kiezen welke netwerkaanbieder(s) ze willen gebruiken. Deze gateway is ook verbonden met "The Things Network en The Things Industries", die door iedereen gratis kunnen worden gebruikt (binnen fair use).

Boasso Global is een van de bedrijven die de LoRaWAN-dekking zal gebruiken om innovatie en acceptatie van innovatieve technologieën te vergroten. Boasso Global is een van de toonaangevende bedrijven die depot-, onderhouds-, reinigings- en transportdiensten verlenen voor ISO-tankcontainers in Noord-Amerika en Europa. Boasso Global is een van de vele bedrijven die LoRaWAN-netwerken al hebben geïntegreerd in hun standaardbedrijfsactiviteiten voor toepassingen zoals het volgen en monitoren van hun standaard serviceoperaties.

De mogelijkheden die worden gecreëerd met LoRaWAN-dekking zijn eindeloos. Toepassingen zoals Asset Tracking, Containermonitoring, Procesmonitoring, Beveiliging, Gas- en Branddetectie, Vloeistofstroom- en niveaumonitoring, Meting van het klimaat en de leefomgeving, Containertracking, zijn allemaal mogelijk tegen lage telecommunicatiekosten. De voordelen van deze infrastructuur zijn dat deze ook beschikbaar is in andere landen en kustgebieden; deze technologie is niet beperkt tot Nederland. Naast steden, havens en de Noordzee voorziet SkyLab ook schepen van LoRaWAN-dekking. Schepen worden door SkyLab voorzien van de nieuwe LongAP multiband (868 MHz en 2,4 GHz) en multi-provider gateways, die connectiviteit aan boord en rondom (+/- 10 km) de schepen bieden. #Boasso#BoassoGlobal#Rotterdam#botlek#PortOfRotterdam#IoT#SmartPort#IIOt#LPWAN#EveryNet#Helium#SkyNetIoT#SkyLab#ENERCON#RIoT#TTN010#industrie40#Kerlink#industry40#SmartIndustyBoasso

Boasso windmolen met Skylab Gateway

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page