top of page
SkyLabBG.jpg

De Zalmhaventoren: Hoogste residentiële slimme gebouw in Rotterdam - Nederland

Bijgewerkt op: 21 dec. 2023

De Zalmhaventoren, een van de meest indrukwekkende en nieuwste gebouwen in de skyline van het moderne en innovatieve Gemeente Rotterdam - Stadsontwikkeling in Nederland. Met deze indrukwekkende toren heeft de gemeente Rotterdam een primeur met de hoogste woontorens. De toren is geplaatst te midden van groene parken, geschiedenis, cultuur, en met 's werelds beste op slechts een steenworp afstand.

Met SkyLab B.V. heeft de gemeente Rotterdam de unieke kans gekregen om deze prachtige 215 meter hoge locatie te voorzien van een LoRaWAN™ gateway. De gateway is een uitbreiding van het Internet of Things-stadsnetwerk van de gemeente Rotterdam en biedt iedereen een infrastructuur voor innovatieve technologie en sensor applicaties in de regio. Met deze nieuwe uitbreiding behoort deze gateway tot de hoogste op een woongebouw.

De gateway, samen met anderen, draagt bij aan het Rotterdam - IoT stadsnetwerk dat is verbonden met het openbare sensor netwerk The Things Network, dat gratis fair use kan worden gebruikt.


Om een netwerk te creëren dat alle gebieden van Rotterdam bestrijkt, zijn er in de haven van Rotterdam ontvangers geïnstalleerd om de signalen van de verschillende toepassingen op te vangen en door te sturen naar internet en dashboards. Een van deze gateways hangt nu aan De Zalmhaventoren. Via de gateways kan SkyLab meerdere IoT-netwerkaanbieders aanbieden, zoals KPN IoT, Helium, Everynet, of een andere combinatie van (openbare, commerciële en private) netwerkaanbieders, waardoor de totale eigendomskosten worden verminderd en de bruikbaarheid voor iedereen wordt vergroot.

Sensoren die gebruikmaken van LoRaWAN™ technologie kunnen jarenlang op een batterij werken terwijl ze kleine pakketten informatie over een afstand van meerdere kilometers verzenden. Zo kunnen sensoren eenvoudig worden geïntegreerd om objecten en eigendommen te beveiligen en te monitoren, de waterkwaliteit, de leefomgeving en luchtkwaliteit te monitoren, niveaus van (afval)containers te lezen, bruggen en parkeerplaats bezetting te controleren, of objecten in of buiten gebouwen te volgen, en vele andere toepassingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met SkyLab. #Rotterdam #DeZalmhaven #Zalmhaven #Iot #SmartCities #BAM #AMvest #LSI #RioT #Kerlink #TTN010 #LPWAN #PortOfRotterdam #LoRa #LoRaWAN #SkyLabIoT #SkyLab #InternetOfThings

Zalmhaventoren Lorawan aangesloten door Skylab

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page